Monday, August 27, 2012

Selamat Hari Raya ~ Maaf Zahir Batin

Assalamualaikum wbt..

Pertama sekali, cik ct nak ucapkan "Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin" kepada pengunjung blog CHK ni. Dah lama rasanya blog ni tak diupdate. Dah banyak jumpa spider web tu haa.

Badan penat sungguh nak menghadap laptop. Pastu ada si dia yang menghalang untuk cik ct perah otak menyusun ayat. Haih, dugaan sungguh naa.. Apa yang kita suka, dah jadi tak suka.. Contohnya, update blog ni haa..

Adik-adik ipar cik ct pun dah start bising. "Bila akak nak update EBF?" tanya depa. Haih, susah nak jawab. Tengoklah.. kalau ada, ada.. kalau tak ada, tak ada.. Hahaha... kan Intan dan Sarah, kan.. kan..

 
Patut ke nak cancelkan EBF tu? Sebab dah lama tinggal. Jadi, dah lupa apa nak dikarang. Macam nak tulis cerita mengarut yang lain aje. Dan.. yang penting kena buat cepat-cepat supaya idea tu ada. Sat buat, sat tak buat.. haih, payah. Payah. Memang payah kan?

Nak buat style diari lagi ke? Sebab bila cik ct baca JH tu, macam best pulak. Muahahaha.. masuk bakul angkat sendiri pulak. Tapi, tak mo la... JH tu dah ok dah habis macam tu kan? Siapa setuju angkat tangan!! (Ayat lapuk, puih..<-- tiba2 ambik ayat johan pulak)

InsyaAllah, maka di sini cik ct nak buat pengumuman tak rasmi untuk menDELETE cerita EBF. Kalau esok2 jenguk CKH, page EBF dah tak ada, itu maknanya acara PERASMIAN untuk delete EBF dah pun berlalu.. Kalau pagenya still ada, ada dua keadaan. Samada, akan diteruskan ataupun cik ct masih belum sempat nak delete..

Cik ct nak buat cerita 'tak sekolah' aje. Sebab nak gelak2 bila baca balik. Tak reti nak karang cerita yang serius. Nanti bila boring2 nak baca balik, tetiba jadi serius pulak kan.. Niat cik ct nak buat orang happy aje bila masuk CKH ni.. Haha, ada tak sesiapa nak mengiktiraf JH tu sebagai mood-terapi?? Cik ct belanja makan KFC! Entah kenapa cik ct ni galak pulak dengan JH tu.. Ooo.. mungkinkah sebab heronya bernama Fauzi tu? Hehe, nak pecah satu rahsia.. Nama itu memang bermakna buat cik ct sebab dia itu ... teeettttttttttttttttt! (Kalau somi cik ct baca ayat ni, kompem kena kerat 18.. dengan si dia sekali tak sempat keluar.. hahaha.. Sorry yayang.. ct terus terang aje ~~)

Actually, nama Fauzi tu ex-bf cik ct dulu.. HAHAHA... nyanyi sikit.. 'kenangan yang lama menjelma~~' Semuanya kuasa Allah kan.. kawan lama mana pun, kalau Allah dah tetapkan jodoh cik ct dengan yayang cik ct... makanya, jadilah :p

cik ct doakan dia bahagia dengan family dia macam cik ct bahagia dengan yayang cik ct yang comel lote tu.. siapa perasan dalam KDH pun ada watak Fauzi? Hehe, tu pasal la..

Cik ct masih takde mood nak keja ni. Itu pasallah menjenguk blog yang ber'spider web'  ni.. Tetiba teringin nak mencoret sesuatu pula. Tapi ofkos bukan nak sambung EBF la.. Masih belum in mood ye..

Jadi, kepada Hija di Netherland, adik Mie yang bakal terbang ke Kuching, Intan yang maybe tengah busy pindah barang ke rumah baru kak Fira, Sarah yang kini sedang plan nak jalan2 ke Kelantan tu.. sorry dear. EBF collapse ye. Nanti I fikirkan cite tak matang lain untuk kita happy2. 

p/s: Nak kenal yayang cik ct, tengok bawah:

comelkan yayang cik ct? tapi ofkos cik ct lagi comel dari dia, kann.. masa ni bergambar di Aman Pura, Sg.Petani :)







3 comments:

cik_i said...

Assalam..hehe comel lah cik ct ngn yayang cik ct hehe..mesti si cilik cik ct nanti pon comel jugak hehe xpelah xde ebf jek..jgn ckh di collapse kan sudah huhu akhir kata semoga cik ct terus maju jaya dan dipermudahkan segala urusan ♥♥♥ insyaAllah..delft

cik_i said...

Huhu xreti edit..Ayat terakhir should be macam ni..salam aidilfitri dari delft,the netherlands ;-)

ct zuraimi said...

ws.. jauh betul comment tu datang. nanti si cilik (gelaran dia cayang) kuar, cik ct post kat sini, insyaAllah =) hija, kalau anak i laki, i nak bagi nama umar jugak. mari meramaikan umat sehebat umar r.a ;)