Tuesday, December 15, 2009

Sama..tapi takkan sama~intro

"Ada bungkusan untuk Akmal.." pekerja dari syarikat courier menyapa cik penyambut tetamu.

"Akmal mana satu? Encik Akmal ke Cik Akmal?" tanya cik penyambut tetamu.

Penghantar bungkusan sedikit keliru. Pulak?

"Yang mana satu encik? Saya nak call orang yang berkenaan ni.." gesanya lagi.

"Kat sini cuma tulis Akmal aje. Takde pulak Encik Akmal atau Cik Akmal.."

Penyambut tetamu terdiam seketika. Sudah.. Kalau salah orang nanti, maunya roboh bangunan sepuluh tingkat ni.

"Erm, kalau gitu, saya akan sign bagi pihak 'AKMAL' ye."

Setel!

****************

ENCIK AKMAL vs CIK AKMAL~~


Mr. Purple vs Ms. Orange

Mr. PJK 5006 vs Ms. PJK 6005


Angin tak pernah ngam~~.

Bukak pintu asyik bertekak aje~~.

Entah dari mana salah silap~~.

Entah dari mana asal kisah~~.

Entah kat mana nak habis cerita~~.

Entah perkataan apa penghubung kata~~.



Ada sape-sape nak ambik kesah?~~

Ada sape-sape nak jadi orang tengah?~~

Ada sape-sape nak tolong ubah?~~

Ada orang kata, buat apa nak susah-susah~~

Jumpa tok kadi, bagi SAH sudaaahh~~!!


Ada sape-sape nak bantah?

Ada sape-sape nak tukar kisah?

Ada sape-sape nak ..................

(sampai bila nak abehh daaaaahhh??~~)

10 comments:

ha-ra said...

cm best...smbg2....

saadiah~~ said...

best2..
smbg ek..

princesspeqa said...

best~
love it!!

Aisha @ Sara Hamza said...

sambung2!pendek gak ke cm CPJ ari tue?

bulanhijau said...

wow..!!
intro pun dah best.
msti cte die lg best kan.
;)

misz nana said...

"Jumpa tok kadi, bagi SAH sudaaahh~~!!"

yang ni x tahan nak sengih plus ketawa..
haha..

nurul naziefa said...

waaa...cam besh jer cite akak niy...cpt2 la post en3 bru

serikandi Islam said...
This comment has been removed by the author.
serikandi Islam said...

best la...baru jumpe blog ni...jenuh la nk khatam kan citer2 dalam ni...best glersss!!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)