Tuesday, February 2, 2010

Sama..tapi takkan sama~2

Seminggu selepas kejadian tertukar kopi, hatinya Akmal~c semakin tak keruan. Setiap kali kena jumpa masa meeting, jantung kat dalam bagai dipam-pam. Dah tak ikut rentak ritma asli lagi dah. Apatah lagi, mereka kan satu team untuk projek di Langkawi tu...

Apa nak dikata? Hati ni macam dah terkena virus yang satu tu.

Tapi, janjinya?

Akmal~e tekun menatap proposal di atas meja. Anak matanya bergerak ke kiri kanan. Amboi, pandai betul berlakon noo! Padahal, pandangannya jauh menembusi dada kertas, tembus ke bawah meja. Sebab? Peristiwa minggu lepas jugak la..

Kenapa tak pernah perasan yang dia tu cantikk jugak?
Cantik jugak ye.. macam nak compare dengan sesiapa aje! Maklum la kan. Anak hartawan bangsawan. Hensem bergaya pulak tu. Ofkos la banyak teman [tapi mesra] wanitanya.

Tapi, janjinya?

Cerita ni banyak misterinya!

3 comments:

saadiah~~ said...

pendek nyer...mmg misteri cerita nih..hehe..
xpe2,smbg cpt2 lgk ek..

ct zuraimi said...

dah de sambungan. saja nak buat misteri. tapi cerita ni kan, akak rasa macam best la... haha, naik lif tekan sendiri. tapi tak tau la macam mana buat.. saadiah ada idea? heheh

misz nana said...

janji apa pulak tu..